В опит да паркира своя "Крайслер" пред къщата си в немския град Рибниц-Дамгартен в германската провинция Мекленбург-Предна Померания 85-годишен мъж е имал нещастието да изпадне в ситуация, в която изпадат съвсем младите шофьори - объркал педалите на газта и спирачката. В резултат на тази неволна грешка възрастният човек се е озовал заедно с мощния автомобил в стаята за гости в къщата на 82-годишния си съсед, пише в. "Билд".

Докато виновният за инцидента шофьор е откаран в болница със сериозни, но не животозастрашаващи наранявания, собственикът на жилището засега е без дом, тъй като има опасност сградата да се срути.

"Според наличните сведения 85-годишният шофьор на Chrysler е възнамерявал да паркира автомобила си. При това кракът му вероятно се е плъзнал от педала на спирачката на педала на газта", заяви говорител на полицията в петък.

Джипът пробил оградата на градината, прегазил е през живия плет зад нея и след това се блъснал в стената на къщата.

"Седях във всекидневната и изведнъж чух убийствен трясък", разказва 82-годишният мъж пред "Билд". След това се оказало, че в стаята за гости на къщата има "гост" - колата на съседа. За щастие в момента на катастрофата в помещението не е имало никого.

Подобен инцидент е станал само преди няколко дни в Родевиш, Саксония, пише "Билд". И там 85-годишен шофьор объркал педала на газта с този на спирачката и премина през две градини, оставяйки след себе си следи на опустошение. Пенсионерът обаче е имал късмет при инцидента - не е бил ранен.