В Техническия университет (ТУ) в София започват редовните кандидатстудентски изпити за учебната 20118/2019 година, съобщиха от висшето училище.

На 30 юни, събота, от 9.00 часа започват изпитите по немски, английски и френски език в Департамента по чуждоезиково обучение и приложна лингвистика на ТУ-София, и изпитът по английски език във филиала на университета в Пловдив.

На 2 юли, понеделник, от 9.00 часа е началото на теста по математика - едновременно в ТУ-София, във филиала в Пловдив и в Инженерно-педагогическия факултет в Сливен.

На 3 юли, вторник, от 9.00 часа е изпитът по рисуване в ТУ-София, а на 4 юли, сряда, от 9.00 часа - изпитът по композиция.

Очаква се на изпитите в Техническия университет да се явят около 2000 кандидат-студенти. За кандидатстващите с оценка от държавен зрелостен изпит срокът за подаване на документи е до 4 юли, включително.

Техническият университет в София е първият и най-голям учебно-научен комплекс в България в областта на техническите и приложните науки, с над 10 000 български и с близо 1000 чуждестранни студенти.

Дипломата от Техническия университет в София се ползва с висок авторитет и гарантира успешна кариера в страната и чужбина, посочват от висшето училище.