Започна полагането на новата настилка на ул. "Шишман" и ул. "6-ти септември" в София, съобщиха от Столичната община.

До 25 септември ще се работи в отсечката на ул. "Цар Шишман" от ул. "Ген. Паренсов" до ул. "Ген. Гурко", включително кръстовището с ул. "Юри Венелин" и в отсечката на ул. "6-ти септември" от ул. "Иван Вазов" до ул. "Славянска" .Тротоарите пред 133 СУ и 7 СУ ще се работят приоритетно с цел осигуряване на достъпа за началото на учебната година.

Ще бъдат монтирани и нови бетонови и гранитни павета на пътното платно и тротоарите, ново улично осветление, отводнителна система и допълнително озеленяване.

Заради ремонта до 25 септември ще бъдат затворени за движение на автомобили отсечките от ул. "Цар Шишман" между ул. "Ген. Паренсов" и ул. "Ген. Гурко", включително кръстовището с ул. "Юри Венелин" и от ул. "6-ти септември" между ул. "Иван Вазов" и ул. "Славянска". В тези участъци пешеходците ще могат да преминават по тротоарите. След полагане на настилката на пътните платна ще започне изграждането на нови тротоари, като в този период пешеходното движение ще се извършва по новоизграденото пътно платно.

За времето на строителството живущите в района ще могат да паркират своите автомобили както в подзона 4, така и в подзона 5, съобщиват още от общината.

През 2021 г. ул. "Шишман" и ул. "Шести септември" отново бяха затворени за продължителен период от време за изграждането на нова подземна инфраструктура в пътните платна - водопроводи, канализация и топлопровод.