Центърът за градска мобилност направи важно уточнение за децата от 7 до 14 г., чиито карти за градския транспорт изтичат преди 1 февруари, когато те стават безплатни.

От ЦГМ посочват, че в този случай, ако се ползва безплатна карта за деца от 7 до 10 години, то тя трябва да бъде удължена с месец в някой от пунктовете на Центъра. Т.е., ако тя е била валидна до 15 януари, трябва да бъде удължена до 14 февруари, а от 15 февруари ще се сдобие с безплатна целогодишна карта до другия февруари.

Ако детето е ученик между 10 и 14 ненавършени години и картата му ще изтече тези дни. То тя трябва да бъде заредена, както и до момента, за месец по ученическа тарифа. След като месецът изтече, се взима нова безплатна карта от пункт на ЦГМ.

От Центъра уточняват, че суми за карти, заредени за част от месец февруари няма да бъдат възстановявани. Решението е на правителството, което компенсира картите за децата. За всички останали, които са заредили за дълъг период - сумите ще се възстановяват на касите на ЦГМ след 01.02.

Ако детето не е в горните две изключения, то от 01.02. всяки от 7 до 14 години може да получи безплатна карта на каса на ЦГМ. Това става срещу документ за раждането на детето, документ за постоянен или настоящ адрес на родител и снимка на детето (може и от мобилен телефон).