Кметът на София Васил Терзиев съобщи в профила си във фейсбук, че е провел среща с кметовете на всички 24 столични района.

Днес проведохме първата среща с фокус върху приоритетите ни на работа, структурата на районните администрации, работата със Столичния инспекторат и темата за децентрализацията, която за нашата коалиция беше сред важните в кампанията за местните избори, написа Терзиев.

Голяма част от районните кметове вече публикуваха отчети за първата седмица от работата си и обещаха, че ще продължат да действат при пълна прозрачност и да информират гражданите за всичко важно, допълни Васил Терзиев.

"Уверих кметовете на всички 24 района, че ще имат пълната ми подкрепа за бързото справяне със спешните въпроси, които възникват. Те са хората, които са най-близо до гражданите и трябва да имат и правомощията, и финансирането, за да ги решават", написа столичният кмет.

"Ще заложим повече средства за ключовите проекти на районите в бюджета за 2024 г. и на следващата ни среща очакваме предложенията от районните кметове. Ще работим за повече инвестиции в кварталите, с равно третиране на всички райони", допълни Терзиев.

По време на форума "Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност", който се проведе на 6 ноември, Васил Терзиев заяви, че той и екипът му ще увеличат властта и отговорността на районните кметове и на техните екипи, които би трябвало да могат решават проблемите".