Седмица след като приключи пренареждането на жълтите павета пред парламента и участъка беше пуснат за движение на автомобили, по част от настилката се получиха неравности. В момента има пропадания и размествания на паветата на пътното платно пред Народното събрание.

Вижте снимки >>

В рамките на седмица част от ремонтираните павета ще бъдат пренаредени и префугирани, обявиха от Столичната община.

"Широките фуги при неремонтираната част позволяват преместване на павета, като се отварят фуги. Зоната ще бъде пренаредена от фирмата, когато атмосферните условия позволяват", посочи зам.-кметът на Столичната община инж. Ангел Джоргов пред bTV.

Според него само при малка част от пренаредените павета се е получило разместване.

"По принцип трафикът е голям. Има кръстовище с пешеходна пътека. Шофьорите в тази зона набиват едни спирачки и правят допълнително усилие върху настилката и прехлъзване - избутване", обясни Красимир Цоклинов, представител на фирмата изпълнител "Трейс Груп Холд".

Снимка: Bulphoto

Повторното пренареждане на паветата  ще е за сметка на изпълнителя "Трейс Груп Холд" и няма да доведе до затваряне на цялата отсечка и цялостно спиране на движението. Ще се работи само по проблемните участъци, обещаха от Столична община.

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto