Въвежда се специална организация на движението за ремонт по релсовия път на трамвайни линии 10 и 11 в събота и неделя, съобщиха от Столичната община.

От 08.00 до 16.00 ч. в събота, 28 април, - в участъка от площад "Журналист" до площад "Велчова завера" по маршрута на трамвайна линия 10 ще бъде извършен текущ ремонт. Във връзка с това се предвижда временна организация на движението, като от 05.00 до 16.00 ч. трамвайна линия 10 скъсява маршрута си и колите ще се движат от ж.к. "Западен парк" до площад "Журналист". Разкрива се временна автобусна линия 10-ТМ с маршрут от "Зоопарка" до спирка "Семинарията".

От 05.00 до 16.00 ч. на 29 април, неделя, трамвайна линия 11 в посока кв. "Илиянци" ще се движи от кв. "Княжево" по маршрута си до кръстовище бул. "Александър Стамболийски" - бул. "Константин Величков", надясно по бул. "Александър Стамболийски", през площад "Възраждане" по маршрута на трамвайна линия 3, бул. "Христо Ботев", Централна ж.п. гара София, бул. "Княгиня Мария Луиза" и през транспортен подлез "Надежда" по маршрута си до кв. "Илиянци" двупосочно. След 16.00 часа движението ще се възстанови по постоянния маршрут.