Нови ограничения в движението в центъра на София влизат в сила от 1 юли заради ремонти, съобщиха от Столична община

От 1 до 15 юли се забранява влизането на пътни превозни средства, както следва:

- по южната половина от пътното платно на бул. "Витоша" в кръстовището му с ул. "Алабин", в участък с дължина от 12 м. Движението през кръстовището ще се извършва в една пътна лента, в посока от ул. "Цар Калоян" към бул. "Христо Ботев";

- през кръстовището ул. "Солунска" - ул. "Ангел Кънчев".

Променя се посоката на движение на превозни средства по ул. "Иван Денкоглу" в участъка от ул. "Цар Асен I" до ул. "Ангел Кънчев", като посоката на движение е към ул. "Ангел Кънчев".

Забранява влизането на превозни средства, както следва:

-по южната половина от пътното платно на ул. "Алабин", в участъка от бул. "Витоша" до ул. "Граф Игнатиев". Движението ще се извършва в една пътна лента, в посока от ул. "Цар Калоян" към бул. "Витоша" в същия участък.

-по ул. "Граф Игнатиев" в участъка от ул. "Алабин" до ул. "Княз Александър I" и в участъка от ул. "Княз Александър I" до ул. "Георги Раковски";

- по ул. "Солунска" в участъка от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Граф Игнатиев".

Възстановява се посоката на движение по ул. "Иван Денкоглу" в участъка от ул. "Цар Асен I" до ул. "Ангел Кънчев", като посоката на движение е към ул. "Цар Асен I".

Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент" по ул. "Солунска" от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Граф Игнатиев".

От 1 до 31 юли се забранява влизането на превозни средства, както следва:

- по ул. "Граф Игнатиев", в участъка от ул. "Георги Раковски" до ул. "6-ти септември";

- по ул. "6-ти септември" в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Ген. Паренсов";

- през кръстовището ул. "Граф Игнатиев" - ул. "6-ти септември".

Променя се посоката на движение на превозни средства по ул. "6-ти септември", където движението става двупосочно в участъка от ул. "Хан Крум" до ул. "Граф Игнатиев".

Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент", както следва: по ул. "6-ти септември" от ул. "Ген. Паренсов" до ул. "Граф Игнатиев".

При изпълнение на ремонтите се осигурява пешеходна проходимост в зоната на строителните площадки, с широчина от 1.50м.

Закриват се местата за почасово платено паркиране за горепосочените места.