Нова трамвайна линия с номер 15 между столичните квартали "Бъкстон" и "Хладилника" предлага зам.-кметът по Транспорт Илиян Павлов, заедно с общинските съветници Борис Бонев, Андрей Зографски и Гергин Борисов, съобщават от "Спаси София". Новият маршрут ще подсили две от най-натоварените трамвайни линии в града - 5 и 10, които, заради заради добрата си скорост и честите интервали, привличат все повече пътници.

"Трамвайният коридор на бул. Цар Борис III е доказано най-бързата връзка с центъра за всички квартали по протежението му, а в началото на годината, времето за пътуване беше намалено с около 30%, с което успяхме да привлечем още пътници. Затова предлагаме нова линия 15, с която целим да намалим интервалите, да подобрим комфорта на пътниците, и да осигурим нови директни връзки за гражданите." - обясни зам.-кметът инж. Павлов,цитиран от stolica.bg.

Линия 15 ще е с маршрут ж.к. "Бъкстон" - пл. "Македония" - ул. "Граф Игнатиев" - кв. "Лозенец" - метростанция "Витоша" и ще започне да се движи от 07.05.2024 г. Разписанието на новата линия ще бъде синхронизирано с линии 4 и 5 и така се осигуряват равномерни интервали на движение под 3 минути по бул. "Цар Борис III".