Общинският съветник Стефан Спасов не е бит, както съобщиха преди дни от "Спаси София", които са част от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София" (ПП-ДБ-СС) в Столичния общински съвет (СОС). Това твърди във Фейсбук профила си Иво Дошев, за когото от "Спаси София" съобщиха, че е нападнал общинския съветник.

Иво Дошев твърди още, че е разговарял с общинския съветник, обсъдили са проекта и обхвата на работа и са си тръгнали. Не е бил бит, докато проверява работниците, както твърдят, заявява Иво Дошев.

"След като го попитах за електробусите и защо липсват като стратегия за София, предвид че са най-евтиният и най-екологичен транспорт, Стефан Спасов рязко агресира и тръгна подире ми, за да се заяжда с мен, очевидно търсейки конфликт с мен. Аз от моя страна бързах, защото имах работа за през деня и се опитвах да се прибера, за да си я започвам и не му обръщах внимание. А това много го издразни и той ме снимаше с камерата на телефона си, докато вървях и се заяждаше с мен", описва случката Иво Дошев в поста си.

"Това, че не му обръщах внимание, не му хареса и той продължаваше да върви след мен, продължавайки да търси конфликт. Когато стигнах до входната врата, той застана пред мен и не ми даваше да си вляза, започна да ме бута и да ми дърпа и тегли ръката, докато си отключвам, но дори и тогава не съм го бил, просто му свалих очилата с два пръста и го пратих да си ги взима. Аз си отключих и си влязох. Това е, което стана - и съседи, и работници са описали точно това в показанията си - и само Стефан Спасов е писал, че е бил бит", твърди още Иво Дошев.