Започна обновяването на така наречения идеален център в София -  пространствата около храм-паметника "Александър Невски", улица "Московска" и градинката "Кристал".

От 1 юли бул. "Васил Левски" - между Софийския университет и бул. "Патриарх Евтимий",  и бул. "България" са в ремонт. 

По думите на заместник-кмета по транспорт в Столична община Евгени Крусев, кръстовището на ул. "Граф Игнатиев" и бул. "Васил Левски" на този етап е най-невралгичното в столицата.

Движението по ремонтирания участък на бул. "Васил Левски" е ограничено. Ремонтира се една лента, а движението в другата е двупосочно. Само в последната събота и неделя на месеца движението ще бъде спряно напълно, но за малко. От общината препоръчват гражданите да минават през булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" като най-близка алтернатива на булевард "Васил Левски".

Последно булевард "Васил Левски" е ремонтиран преди около 30 години. Сега за месец ще бъде преасфалтиран участакът между Софийския университет "Свети Климент Охридски" и булевард "Патриарх Евтимий". Гаранционният срок на ремонта е 5 години.

От вчера е спряно и трамвайното движение по бул. "България" заради ремонт на релсите. Движението там ще бъде възстановено в средата на август. Вместо трамваите, по трасето ще се движат 6 автобуса.

"Маршрутът на заместващата трамвая автобусна линия е от Националния исторически музей през квартал "Борово", по бул. "България" и стига до Петте кьошета, като сме направили всичко възможно автобусната линия да има спирка в максимална близост до метростанция "НДК", така че хората да могат да се прекачват абсолютно свободно. Интервалът на движение не е променен спрямо този на трамвая", каза Евгени Крусев.

Продължава и ремонтът на ул. "Граф Игнатиев".  Там вече се пристъпва към изграждане на релсовия път и настилките, а ремонтните дейности вървят в срок, като причина за усложняването им може да бъде единствено влошаване на метеорологичните условия и продължителни валежи, каквито имаше през последните дни,  каза още зам.-кметът Крусев пред БНТ

От днес започва ремонт и на две други ключови места в центъра на София - градинката "Кристал" и градина "Свети Климент Охридски" между Софийския университет и парламента. Ще бъдат ремонтирани и тротоарите по ул. "Московска".