През тази година предстои модернизацията на 17 училища и детски градини в София на обща стойност 36 милиона лева, които са по оперативната програма "Региони в растеж". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новия център по природни науки "Еврика" в 51-во Средно училище "Елисавета Багряна" в София.

Ще продължи строителството на нови детски градини и училища в столицата, като през тази година отпуснахме вече 1 милион лева за проектирането на нови корпуси - на сгради на училища и детски градини, увери кметът Фандъкова. Тя уточни, че предстои проектирането на четири нови училища и на шест нови спортни зали, като 51-во училище е едно от училищата, в които ще бъдат изградени квартални спортни зали.

Сега се разширява с нов корпус Първа английска езикова гимназия в София, има средства и за нова спортна зала в нея. Изгражда се и нова спортна зала в 149-о училище, информира кметът Фандъкова.

Тя обобщи, че в последните години около 360 милиона лева е инвестирала Столичната община в образователна среда - в строителството и в модернизацията на детски градини и училища.