"ЧЕЗ Разпределение България" извърши извънреден обход на енергийните съоръжения в микрорайони 6 и 7 на столичния квартал "Люлин" през почините дни, след регистрирани нерегламентирани прекъсвания на електрозахранването, съобщиха от компанията. В 27 трафопоста е била установена липсата на медни елементи, част от съоръженията. Проверката ще продължи във всички микрорайони.

Мрежата, която захранва район "Люлин" в София, е кабелна, подземна и изцяло обновена. Това не предполага чести смущения на електрозахранването без външна намеса, е коментирал Виктор Станчев, главен оперативен директор на компанията. Очевидно не става въпрос за единични случаи, а за престъпна група, която само за дни е проникнала в много наши съоръжения, допълва той.

Компанията е подала сигнал в МВР за кражбите и е започнала подмяна на липсващите елементи в трафопостовете. Планира се монтиране на сигнално-охранителна техника на най-уязвимите съоръжения.

Компанията моли клиентите да подават сигнали за злоупотреби на имейл адрес klienti@cez-rp.bg, в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010.