Близо километър от тунела за продължението на третата линия на метрото от "Хаджи Димитър" към "Левски Г" вече е прокопано. Днес обектът беше проверен от кмета на София Йорданка Фандъкова, зам.-кмета на район "Подуяне" Петър Митев и директора на Метрополитен Стоян Братоев, предаде Столица.bg.

Първият участък по бул. "Владимир Вазов" се стои от фирма "Джи Пи Груп". Там заради пропадане пътното платно беше затворено и все още не е пуснато в движение. Причината е поява на каверна под кабелен колектор.

Вторият участък се строи от фирма "Трейс груп холд". То е до кръстовището на бул. "Владимир Вазов" и ул. "Витиня", където ще има метростанция.

Третият участък се изгражда от фирма "Монолит". Строителните дейности на разширението на третата линия на метрото се извършват в срок.

Снимка: БТА

За първи път сме изправени пред безпрецедентна ситуация, в която може да не успеем да съберем подкрепа за бюджета на Столичната община, съобщи още председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев във връзка с предстоящото разглеждане на проекта за бюджет на София за 2023 година. Документът ще бъде обсъден на заседание на 14 септември.

Георги Георгиев заяви, че до момента разговорите показват, че няма да има подкрепа от големите групи в СОС. Намирам това за безотговорно, коментира председателят, предаде БТА.

Снимка: БТА

Кметът Фандъкова каза, че проектът за бюджет е изключително балансиран. Тя изрази надежда Георгиев Георгиев да осигури мнозинство. "Засега оптимизмът ви изглежда неоправдан", отговори ѝ председателят на СОС.

Бюджетът на Столичната община за 2023 г., в размер на 2 555 000 000 лева, беше представен в края на август от кмета на София Йорданка Фандъкова. В проектобюджета за 2023 г. са заложени приходи от около 930 000 000 лева, каза кметът.