Столичният район "Младост" търси да назначи експерт, готов да оглави отдел "Инвестиции и контрол по строителството". Това става ясно от обява, публикувана в сайт за търсене на работа. Интересът към момента е голям, съобщиха за Дарик от администрацията на района.

Поне степен "бакалавър" в областта на архитектурата и строителството на сгради и съоръжения, както и четири години професионален опит изискват от станалия изключително популярен столичен район "Младост" за длъжността началник отдел "Инвестиции и контрол по строителството".

Експертът, който ще заеме поста, ще трябва да отговаря за планирането и провеждането на строителната и инвестиционната политика на района, както и спазването на закона при ново строителство. Ще отговаря за обществените поръчки в района, както и за одобряването и подписването на платежни документи за проекти, финансирани от Столичната община.

Възнаграждението му за всички тези отговорности ще бъде 560 лева. От район "Младост" казаха пред Дарик, че интересът към обявата е голям. Тя е пусната преди четири дни, а до крайния срок за подаване на документи остават още шест.

На въпроса дали заплащането е достатъчно за всички отговорности, които съответният експерт има, временно изпълняващият длъжността кмет на района Румен Русев уточни, че са готови в бъдеще да вдигнат възнаграждението му.

Район "Младост" стана печално известен в цялата страна, след като доскорошната му кметица Десислава Иванчева, беше арестувана за подкуп от предприемач, чиито строителни книжа по думите му умишлено се бавили от кметицата.