Втори ден общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев алармира за пандали паднали опасни клони и дървета в София на страницата си във Фейсбук.

Днес, за трети работен ден, родители са го сигнализират за паднало дърво в двора на 93 Детска градина "Чуден свят" в Красно село, което никой все още не е вдигнал.

"Затова публично моля отговорните "Спасители в кишата" (поради липса на ръж и не само си имаме български римейк, явно) да пратят назначените от тях шеф на инспектората или районния си кмет час по-скоро, защото някой татко ще се ядоса и няма да дойде с парти грил да си прави принцеси в общината, а с клон от дървото", предупреждава общинският съветник.

"Да се обследва спешно дали дървото е опасно, за да не стане инцидент. Просто е и лесно изпълнимо", заключава Георгиев.

Ден преди това съветникът алармира, че София е затрупана от паднали клони, а на места и от цели дървета по повод заявеното от кмета на София Васил Терзиев, че "ситуацията в София е овладяна".

Той качи и нагледно видео на картината в столицата и предупреди, че падналите клони и дървета създават опасности за пътни инциденти, защото пешеходците слизат на платното, за да заобиколят клоните.

Проверка на БТА показа, че все още централни софийски тротоари са затрупани от паднали клони и цели дървета, като на места достъп до тротоара почти няма. Преминаването за пешеходци е затруднено, а за трудноподвижни и майки с колички - невъзможно.

 

"Тази седмица ще анализираме работата на всички служби и фирми в тази кризисна ситуация", съобщи вчера в профила си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев. Продължаваме да работим в някои части на града и правим всичко възможно, за да осигурим безопасното и спокойно придвижване на гражданите в столицата, заяви столичният кмет и припомни, че само в първия ден от тежката ситуация в София бяха обработени над 360 сигнала за паднали дървета и клони. А фирми бяха санкционирани с около 120 000 хил. лева заради непочистени улици и спирки на градския транспорт, отбеляза столичният кмет.