Националният превозвач "България Еър" стартира от 17 юни сезонни полети по линията София - Бургас, съобщиха от пресцентъра на авиокомпанията. Полети ще се изпълняват три пъти в седмицата, а от 25 юни разписанието предвижда те да се осъществяват ежедневно.

По график продължават да се изпълняват всички редовни полети на "България Еър" по европейски маршрути, уточняват от авиопревозвача. Възобновена е линията до гръцкия остров Крит.

От авиопревозвача припомнят, че въпреки отпадането на противоепидемичните мерки на национално ниво, "България Еър" продължава да поддържа засилени хигиенни мерки. Самолетите на компанията се почистват и дезинфекцират, както със специални антибактериални препарати, така и с UV светлина преди и след всеки полет.

Качеството и чистотата на въздуха в пътническата кабина се обновява постоянно през двигателите чрез въздушните HEPA филтри, с които са оборудвани самолетите на "България Еър". По този начин се елиминира възможността за разпространение вирусни инфекции. Носенето на маски на борда остава препоръчително.