От агресивни бездомни кучета, които нападат хора край столичния парк "Въртопо", се оплакват пред bTV столичани. Те твърдят, че от години са подложени на този стрес. Има и нахапани.

Кучетата се спускат по хората, които се разхождат в парка. Те многократно са подавали сигнали, но няма реакция от институциите. От "Екоравновесие" са ходили на място няколко пъти, но не се е случвало нищо след това.

Хората предполагат, че бездомните кучета са хранени от мъж, тъй като те стоят в двора му.

Потърпевш разказа, че е бил ухапан на 28 април. Първо бездомните кучета се спуснали върху домашния му любимец. В опит да го защити той самият е нахапан. Мъжът разказа, че животните нападат дори деца.

Хората се оплакват още, че нападенията се случват, без да има каквато и да било провокация.

Кметът на район "Студентски" Петко Горанов обясни, че през последния месец при тях има постъпили два сигнала. Извършват се проверки. Установено е, че тези кучета не са на въпросния мъж, в чийто двор те пребивават.

"В края на миналата година сме направили пет проверки, при което са заловени осем кучета. Проверките са продължили през февруари. Заловено е куче по подаден сигнал. През изминалата седмица са направени две проверки. Районът е обходен и с дрон", обясни Ирена Петрова, зам.-директор на "Екоравновесие".

Проверките продължават.