Дете на 14-години е ударило с автомобил уличен стълб в столичния квартал "Слатина", съобщиха от МВР. По-рано в социалните медии съобщаваха, че момчето е на 10 г.

Сигналът за инцидента е подаден вчера около 19 ч. Детето се е возило на задната седалка на автомобила, но когато шофьорът на колата спира, за да пазарува, то решава да седне зад волана, в резултат на което се забива в спирка "Слатина".

"Комшията, докато влезне да вземе дюнера, малкият пали колата и тръгва. Прави един обратен, понеже са били в насрещното, и се връща на спирката и бута знаците", разказва Васил Иванов пред БНТ.

При инцидента няма пострадали хора. На място са се отзовали веднага служители от Първо районно на МВР. На собственика на колата е наложена административна санкция, а с детето ще работи инспектор от Детска педагогическа стая. При инцидента няма пострадали хора.

Снимка от инцидента беше публикувана във фейсбук групата "Катастрофи в София".

Отново пътен инцидент и на бул. "Сливница". 42-годишна жена велосипедист е ударена от лек автомобил "Мерцедес". Инцидентът е станал на кръстовището с ул. "Опълченска". Жената е леко пострадала и е закарана в болница, обясниха от МВР.

Сигналът е подаден в 14.09 часа. Велосипедистката е хоспитализирана с контузия на главата в ИСУЛ, съобщи говорителката на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска за Дир.бг. 

Шофьорът е тестван на място за алкохол и наркотици. Резултатите са отрицателни.

 

Катастрофата на "Сливница"

Снимка: БНТ

През изминалото денонощие са установени общо 17 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях 12 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, петима - с над 1,2 на 1000, а двама са отказали тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират шестима водачи, двама са отказали да бъдат тествани.

Общо 9923 моторни превозни средства (МПС) са проверени. Извършен е контрол на 12773 водачи и пътници. Съставени са 2755 фиша и 562 акта за установени административни нарушения.

Инцидентът в "Слатина" с 10-годишния шофьор

Снимка: Фейсбук групата "Катастрофи в София"/Христо Владов