Двадесетото юбилейно издание на "Изложението на машини, техника и технологии" ще се състои от 10 до 12 май тази година в Русенския университет, съобщиха от висшето училище.

В изложението ще участват водещи фирми, представящи комбайни, трактори и земеделски машини, леки, лекотоварни, товарни и специализирани автомобили, семена, торове и препарати за растителна защита, машини за животновъдството и фуражното производство, електротехника и електроника, стоки и услуги.

Специализираното изложение е единствено по рода си в централния северен район на страната и е третото по големина в България. Провежда се ежегодно през месец май на територията на Русенския университет "Ангел Кънчев", където се намира и единственият в страната ни факултет за подготовка на инженерни кадри по Земеделска техника и технологии.

Организира се от факултетите "Аграрно-индустриален", "Транспортен", "Машинно-технологичен" и "Електротехника, електроника и автоматика" на Русенския университет и със съдействието на Министерството на земеделието и храните, Областна администрация - Русе, Община - Русе и Съюза на учените - Русе.

В дните на изложението ще има изложба и презентации на научни колективи от Русенския университет, срещи със студенти и научни колективи. Родители, кандидат-студенти и гости ще се запознаят с предлаганите специалности за обучение, с учебната и материална база на университета, както и с реда за кандидатстване и формирането на изпитния бал.