Петима души са задържани при специализирана полицейска операция в област Русе. Това съобщи регионалният говорител на МВР Даниела Малчева, като уточни, че има и едно издирено лице.

Акцията от вчера беше насочена към противодействие на конвенционалната престъпност, на престъпленията, свързани с изборното законодателство и политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и подобряване на пътната безопасност, предаде БТА.

Даниела Малчева съобщи, че се изясняват 10 сигнала за закононарушения, по които са образувани четири досъдебни производства и шест преписки. Проверени са 96 обекта - магазини, заложни къщи, обменни бюра, пунктове за метали, автокъщи, морги и др. Извършени са проверки на 261 души, както и на 512 моторни превозни средства и водачите им.

"Профилактирани са и още 102 души от активния криминален контингент, други представляващи интерес за разследване на престъпления, както и такива, за които са постъпвали сигнали с данни за нарушения на политическите права на гражданите и изборното законодателство", каза още говорителят на МВР в Русе.

Съставени са 8 акта и 52 фиша за констатирани нарушения по Закона за движение по пъти, издадени са 5 предупредителни протокола.