Грандиозен успех, девет първи, четири втори места, стипендия за обучение в Прага и огромно признание донесе на балет "Импулс" към ОМД - Русе участието им на танцовия фестивал в Брашов, Румъния.

На 23 юни 2018 г. балет "Импулс" взе участие в международен танцов фестивал в Брашов, Румъния, по покана на детско-младежката културна асоциация "Милениум Арт", като се включи в шест от конкурсните направления - съвременен, модерен, тематичен, стилизиран фолклор, МТВ шоу и характерен танц и в три от общо пет възрастови групи.

На втора възрастова група "mini" по регламент бяха присъдени две първи и две втори места. Трета възрастова група "children" се прибраха с четири първи и две втори места, а соловото изпълнение на Алена Герджикова от същата възрастова група ѝ донесе специалната награда за най-добър танц на фестивала и стипендия за обучение в танцовото изкуство в Прага. Най-големите от пета възрастова група ("seniors") спечелиха три златни медала за трите си изпълнения.

Преподавателките в танцовото студио - Петя Бонева, Вероника Миланова и Лора Петрова, бяха удостоени с награди - купи за хореография.