Русе ще бъде домакин на "Грийн рок фест". Фестивалът ще се състои в събота и неделя, съобщиха организаторите. Програмата включва изпълнения на младежки рок групи, а специален гост ще бъде група "Фактор", уточни БТА.

Българският музикант Николо Коцев и група "Кикимора" ще свирят във втората вечер на фестивала, като към тях ще се присъедини и Дуги Уайт, познат на рок феновете като вокал на "Рейнбоу" и "Райзинг Форс" на Ингви Малмстийн, а също и настоящ фронтмен на американската хеви метъл група "Алкатраз".

Заедно с тях на сцената ще се явят и русенците от "Slipstream" и "Fizzy Grapes", софийската банда "Imbecile", група "Абстракт" от Тутракан и силистренците от "Графит".

Две групи от младежи ще дебютират през втората вечер на фестивала. Те са част от експерименталния проект "Green Rock Fest Incubator". След селекция от множество кандидати, последвана от четиримесечно онлайн обучение и уточняване на репертоар, "Unity" и "Distracted" ще се явят на сцената.

"Грийн рок фест" е създаден през 2009 година. Тазгодишното издание се осъществява по инициатива на сдружение "Грийн рок фест"-Русе, и с финансовата подкрепа на общината, на общинската фондация "Русе - град на свободния дух" и на фирми.