Ръководството на русенската болница "Медика" награди екипа, изгасил пожара, който се беше разразил в ранните часове на 13-ти октомври 2021 година в стая на Covid отделението, съобщиха от лечебното заведение.

Вижте снимки >>

Управителят доц. д-р Кирил Панайотов връчи благодарствени плакети на лекаря, четирите медицински сестри и двете

санитарки. Чрез гравираните надписи на златни плочки, той засвидетелства своята признателност за бързата и точна реакция: "Благодаря Ви, че сте част от екипа на "Медика". Вие доказахте още веднъж какви професионалисти работят тук!".

Административният директор Алисе Муртезова подари на всеки от героите на "Медика" парфюм с думите:

"Добротата и себеотдадеността нямат аромат, но приемете този израз на нашата признателност. Всеки един член на екипа на "Медика" е герой, понеже ежедневно спасява човешки живот и облекчава страдание. Случаи като този, обаче показват колко добре са подготвени за кризисни ситуации от всяко естество. Умението за предприемане на бързи и адекватни действия е присъщо на хората с големи сърца, с опит в борбата за благото на другите."

Тържественият ден за медиците продължи в Община Русе по покана на кмета на града Пенчо Милков, който ги удостои с плакети и грамоти.