Първата частна детска градина "Дъга" ще отвори врати в Русе през септември. Заведението, което ще има и яслена група, се намира на ул. "Рига" 36 в кв. "Здравец Изток", близо до УМБАЛ-"Медика".

"Идеята, която възникна като един социален проект, е на управителите на лечебни заведения "Медика" и е насочена към служителите и медицинските специалисти работещи там. Така ще се подпомогнат работещите в болницата", каза пред Дарик директорката Лиляна Ангелова.

"Целта на екипа ни е да създадем едно топло, светло, цветно местенце за децата на град Русе. Където те ще идват с радост и ще се чувстват добре. Ще предложим адекватни грижи, добро внимание и много любов, за да може децата да се чувстват добре, а родителите спокойни", категорична бе Ангелова.

Екипът е подбран много внимателно, като в детската градина ще има учители, медицински сестри и помощник-възпитатели и психолог. Храната ще се подготвя в кухнята на УМБАЛ "Медика" под ръководството на лекар-диетолог, като технологията на приготвянето и ще е подчинена на изискванията за здравословно хранене.

По желание на родителите децата ще могат да упражняват и различни видове спорт. За целта детска градина "Дъга" разполага с напълно реновиран спортен салон, както и нови детски площадки. До Нова година ще заработи вътрешен басейн, а следващата година и басейн на открито.