"Трагедията е голяма. Съболезнования на близките и на всички русенци". Това каза кметът на Русе Пламен Стоилов пред катедралния храм "Света Троица", в който е поклонението пред тленните останки на убитата 30-годишна Виктория Маринова.

Хиляди русенци се прощават с младата жена, а в опелото участват петима свещеници от Русенската митрополия.

"Русе, където няма криминална престъпност, след това убийство стана известен по целия свят с лошо име. Важна е превенцията от много малка възраст. Ще настояваме за максимална присъда. Тези, които си позволят да си помислят дори такова нещо, трябва да бъда смазани от закона", заяви Стоилов.

По думите му само това може да даде гаранция за спокойствието на хората. Той благодари на полицията, че за по-малко от четири дни е било разкрито толкова тежко и сложно убийство, като и на гражданите, които са намерили сили да помогнат на разследването.

Тялото на Виктория Маринова - административен директор на TVN и водеща на предаване, беше открито в ранния следобед на 6 октомври /събота/ в обрасла с растителност зона край брега на Дунав. Четири дни по-късно в Германия бе задържан предполагаемият убиец на младата жена - 21-годишният Северин Красимиров от Русе.