Къща изгоря до основи при пожар тази нощ в Русе. Постройката е собственост на общинското предприятие "Жилфонд". Огънят е лумнал около 2 часа на улица "Балкан", като е обхванал и няколко нежилищни постройки, гаражи и сервизни помещения.

Вижте снимки >>

Имотът е бил необитаем и за щастие няма пострадали хора. На място са се отзовали екипи на пожарната, които и към 10 часа тази сутрин продължаваха с гасителните дейности заради локални огнища, видя Булфото.

Снимка: Bulphoto

Изпратена е и вишка за разкъртване на изгорялата покривна конструкция. Двуетажната постройка напълно е унищожена, като само бързата реакция на огнеборците е предотвратила разпространението на пламъците към съседните имоти. Изгорелите нежилищни постройки са били някога част от бившото предприятие "Ремонтстрой".

Снимка: Bulphoto

По думите на съседа, който живее в непосредствена близост до къщата, огънят е лумнал от приземния етаж. Хората наоколо разказват, че в последно време са виждали в необитаемия имот клошар, който е живеел там. Полицията изяснява самоличността му, а причините за пожара се разследват.

Снимка: Bulphoto