Общо 60 107 нарушения на скоростта са регистрирани за последните шест месеца от стационарната камера на международния булевард "България" в Русе, който преминава през града и отвежда до ГКПП "Дунав мост". Това съобщи Стилиян Станев - началник на група в сектор "Пътна полиция" в Русе.

Ограничението в участъка е 50 км/час, като камерата е засякла и шофьори, които се движат със скорост над 100 км/час.

Станев обясни, че повече от 60 процента от нарушенията са извършени от чуждестранни шофьори - основно от Румъния и Турция. Той каза още, че информацията от камерата се обработва и се издават електронни фишове, които се изпращат за връчване в съответната държава, от която е нарушителят. Положително е, че има обратна информация, свързана със заплащане на глобите от санкционираните водачи.

Станев информира още, че и през това лято ще има съвместни проверки по безопасност на движението от смесени българско-румънски полицейски екипи от двете страни на река Дунав. Те ще бъдат ангажирани от 22 юни тази година с контрола по спазването на правилата за движение и нормативните изисквания към шофьорите в граничните райони Русе и Гюргево.