Челен удар между лек автомобил и камион затвори тази нощ пътя Русе - Бяла, съаобщи bTV. Инцидентът е станал на 9-ия километър. Лекият автомобил е навлязъл в насрещното движение при непрекъсната маркировка и се е ударил в камион, който се е движил към Русе.

При инцидента е пострадал водачът на колата, който е откаран в болница с травма на крака.

Има съмнения за употреба на алкохол, като на място е екип от дознатели.

Пътят е затворен и се ползва обходен маршрут през Иваново за леките автомобили. Камионите изчакват на място при хижа "Приста", където се е образувала опашка.

Причините за инцидента се изясняват.

Общо 25 души са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщи МВР на своя сайт. Тежките катастрофи са общо 18.

В София са станали 31 леки и три тежки пътнотранспортни произшествия, при които няма жертви и ранени.

От началото на декември на територията на страната са регистрирани 378 тежки катастрофи, при които са загинали 19 души, а 480 са пострадали. Жертвите на пътя от началото на годината досега са 509, а 8852 души са ранени. Произшествията с ранени и загинали от началото на годината са 6802.

Пътните настилки тази сутрин са предимно сухи, по високите и усойни места мокри, обработени при зимни условия, съобщиха още от МВР. Намалена е видимост поради мъгла до 30 м в област Враца.