Многофункционалната спортна зала в Русе вече има ново име. Това съобщи управителят й Максим Христов.

Съоръжението, което досега носеше името "Арена Русе", вече ще е "Арена Монбат Русе", след като икономическата група подписа договор за генерално спонсорство.

Ребрандирана под новото си име, залата в крайдунавския град ще приеме част от мачовете на предстоящото Световно първенство по волейбол през септември тази година. До края на 2018 г. предстоят и други събития - като концерт на Васко Василев, фестивал по гимнастика "Дунавска перла", международно състезание по спортни танци. В напреднала фаза са и преговорите с мъжкия волейболен клуб Дунав, чийто домакински мачове от първенството на Суперлигата да се играят в залата.

"Успешните компании са отговорни не само към акционерите си, но и към обществото като цяло. Не е взето трудно решението да подкрепяме смислени проекти", коментира Петър Бозаджиев - представител на генералния спонсор.

По думите на Чавдар Данев - представител на частния инвеститор на залата, съоръжението е било изградено в отговор на обществения интерес, заявен още преди повече от 30 години.

По думите му залата допринася за повишаване качеството на живот в града, което е от огромно значение за задържане на младите хора, на които Русе ще разчита за своето бъдеще.

Данев коментира, че "финансовото състояние на залата към момента не е това, което бихме желали да бъде", като основно разходите били за амортизация.

"По никакъв начин не бих определил това финансово състояние като застрашаващо. Важно е залата да има приходи от събития", каза Данев.

Заместник-кметът на Русе Димитър Наков в качеството си на представител на общината - съсобственик в публично-частното партньорство, приветства новия генерален спонсор и изрази увереност, че това ще се отрази положително върху дейността на многофункционалната зала.

Максим Христов заяви, че е изключителен шанс в Русе от 12 до 18 септември тази година да играят волейболни отбори като Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия. Той каза още, че билетите за мачовете са на много достъпни цени.