10-те най-популярни румънски инфлуенсъри, които поддържат туристически сайтове и медии, посетиха града и околностите

В Русе скоро няма да има общински служители, които да таксуват за платен паркинг, съобщава БНТ. Вместо тях ще работят паркомати, чрез които шофьорите сами ще плащат престоя си. Тези автомати вече се монтират и тестват.

А днес 10-те най-популярни румънски инфлуенсъри, които поддържат туристически сайтове и медии, посетиха Русе и околностите. Те бяха в града по покана на сдружение"Мисия градеж".

Организатор на идването в Русе е Цезар Димитру. За себе си казва, че е успял да посети 137 държави от всички континенти. Блогът, който прави е насочен към пътувания до различни дестинации. Стреми се да привлече последователите си да преживеят това, което той е изпитал по тези места.

Смята, че за румънските туристи в България съществуват все още неоткрити и неизвестни кътчета, и се е заел да ги популяризира. Той и неговите колеги са били минала година във Варна, а сега са избрали град на река Дунав.

"Като цяло Русе е много близо до Румъния и ние искаме да покажем с нашите колеги на всички румънци, че в Русе могат да дойдат не само, за да минат през границата, но и за да останат поне за 1или 2 дни. За да опознаят това, което Русе може да предостави като туристическа дестинация. Ходихме до скалните църкви в Иваново и до средновековния град Червен, който лично мен много ме впечатли. Досега не го бях виждал и не бях чувал за него. Бил съм в София, във Велико Търново, в Балчик, но мисля че Търново е това, което остана в моето сърце, смятам че и Черноморието е хубаво", каза Цезар Димитру-румънски блогър.

След прекъсването на туристическите пътувания заради пандемията инициативи като тази са особено важни, смята Борислав Българинов, който е сред учредителите на сдружение "Мисия Градеж". Ефектът от едно подобно посещение на румънски инфлуенсъри у нас е почти моментален, казват от сдружението. И се надяват потокът от туристи от северната ни съседка да се засили.