Съпътстващите състоянието уринарни смущения - като се започне от увеличаване честотата на позивите, през невъзможност за отлагането им, до вялата и затруднена струя, изтощават мъжа. А когато добавим и нощните ставания за уриниране и недоспиването, нивото на концентрация значимо намалява.

За да се справи със ситуацията, той прибягва към някои ограничения, а именно:

  • Намалява общия прием на течности. Същевременно, с цел ободряване, увеличава консумацията на кофеинови напитки, които пък водят до дехидратация.
  • Преди излизане постоянно премисля има ли по пътя си тоалетна, а в затворени помещения местонахождението й е първото, за което се оглежда.
  • Разрежда социалните си контакти, за да избегне неудобството от продължителния престой в тоалетната и отсъствието му от компанията.

Без значение дали са започнали смущения в уринирането, ако сте над 50, не пропускайте ежегодния профилактичен урологичен преглед. Специалистът ще определи обема на жлезата и наличие на остатъчна урина, след което, при необходимост, може да назначи подходяща терапия. За диагностично доуточняване могат да се включат и високоспециализирани изследвания като урофлоуметрия - бърз и неинвазивен тест на цялостния процес на уриниране с графично изображение, както и уро видеодиагностика, с която амбулаторно се регистрират и локализират всички състояния на простатата, стеснение в пикочния канал, тумор на мехура, простатит, камъни.

При необходимост от лечение на увеличената простата специалистите на Лейзър Мед работят с най-мощната и прецизна в световен мащаб лазерна система - Тулиум 200 вата. С нея големината на простатата вече няма никакво значение, изпаряват се всякакви обеми по безкръвен и нетравматичен начин и при съкратено оперативно време. След лазерната хирургия на простатата мъжът забравя за вялата и затруднена струя, а при наличие на катетър - се разделя с него окончателно.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

В Лейзър Мед - София резултатът от ПСА е готов преди прегледа.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

ОЩЕ В ЛЕЙЗЪР МЕД: Шоковите вълни СА С НЕЗАБАВНО ОБЕЗБОЛЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ ПРИ МУСКУЛНО-СТАВНИ БОЛКИ

Шоковите вълни се подават под формата на звукови енергийни удари. Процедурите са продължителност 5-10 минути. амбулаторни, без използване на упойка. От изключително важност за постигане на бързия ефект са:

  • точното определяне на зоната, генерираща болка - в много от случаите тя е в точки, отдалечени от мястото на болезнените усещания (т.нар. тригерни точки), и именно те се обработват;
  • установяването на степента на болката - за да се преценят честотата и количеството на енергията, необходима за максимално повлияване.

Процедурите в ЛЕЙЗЪР МЕД се извършват с най-висок клас апарат със смарт-фокус, без аналог в България.

 

* съдържание на Лейзър Мед