Доброкачествената хиперплазия на простатата (аденом) се приема за основна причина за уринарни и сексуални проблеми при мъжете над 50. Започва с формиране на възелчета, които бавно увеличават обема на жлезата, променят структурата й и увреждат секретиращата й функция. Лейзър Мед е специализирано здравно заведение с модерен подход при решаване на проблемите на простатата и сексуалните нарушения.

Как започват притесненията за мъжа? В началото при сутрешното уриниране забелязва, че струята отслабва и за да освободи мехура, напряга коремната стена. Зачестяват позивите през деня, а през нощта става поне 1-2 пъти. На този етап проблемът се компенсира с по-активното участие на мускулатурата на мехура, която изтласква урината, както преди. С времето обаче тя се разтяга, отслабва и не успява да изведе цялата урина. А задържането на урина води до развитие на инфекции, включително и цистит.

При прогресиране на състоянието пикочният мехур не се изпразва напълно, позивите стават още по-чести и придобиват императивен /неотложен/ характер. Уринирането често е непълноценно, а струята е прекъсната и вертикална. Нарушава се драстично нощният сън.

В напреднал стадий възниква остра задръжка на урина, при която мъжът вече не може самостоятелно да освободи мехура, въпреки силните позиви. Урината се отделя на капки безконтролно. Наблюдава се мехурен рефлукс, което е огромен риск за бъречната дейност.

Още при първите симптоми мъжът трябва да се консултира с уролог и да следва правилото за годишна профилактика. Така си гарантира адекватно проследяване и контрол на състоянието. При необходимост от оперативна намеса, насреща е Тулиум 200 вата - технологичният първенец в лазерната простатна хирургия.

Сред използваните в урологичната практика лазерни системи Тулиум 200 вата е водеща технология, която осигурява на пациента максимален комфорт в лечението и минимизира рисковете, свързани с кървене и удължен болничен престой. Тулиум изпарява всякакъв обем простати - бързо и надеждно. Екипът от хирурзи е с изключителен за страната ни опит, който успешно пренася и в съседните ни държави - Сърбия и Македония.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

В Лейзър Мед - София резултатът от ПСА е готов преди прегледа.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

ОЩЕ В ЛЕЙЗЪР МЕД:

Те активират естествените оздравителни процеси в организма. С термина shockwave (ударна вълна) се обозначават механичните импулси, които при достигане до тъканите се усещат като вълна. Въздействието на вълната предизвиква локално загряване и засилва притока на кръв, което е от съществено значение за пълноценното хранене на тъканите, метаболизма и тъканната регенерация.

Процедурата е кратка, неинвазивна и не налага използване на упойка или допълнителни медикаменти. След нея настъпва бързо облекчаване и снемане на напрежението. Болката се премахва незабавно и с устойчив ефект.В ЛЕЙЗЪР МЕД се използва най-висок клас апарат със смарт-фокус, без аналог в България.

 

* съдържание на Лейзър Мед