В навечерието на новото хилядолетие в обичайния ни свят се появява най-необичайният джин, създаден от човешка ръка - Hendrick's. Дестилиран в два вида eмблематични казани - Бенет (меден казан, създаден през 1860 г.) и Картър-Хед, Hendrick's е джин, съдържащ 11 ботанически съставки, майсторски преплетени от мастър дестилъра Лесли Грейси и обручени в неописуемата инфузия от краставица и българска Роза дамасцена, която несъмнено се превръща в отличителния почерк на Hendrick's.

снимка: Hendrick's

Hendrick's джин дворецът е необичайно място, скрито в отдалеченoто крайбрежие на Еършир, Шотландия. Тук, далеч от суматохата и светлините на града, звездите греят силно, а луната смайва с магическото си присъствие. Една вечер, докато се грижи за растенията в любимата си оранжерия, на Лесли Грейси ѝ хрумва да създаде освежаващо богат, топъл, съблазнителен джин.

Така се ражда Hendrick's Lunar - един ексцентричен и необичаен джин, изгрял под лунна светлина, съблазнително комплексен и разтапящо топъл, ще плени сетивата ви във всеки отрязък от денонощието - сред топлите пурпурни цветове по залез слънце, или през нощта, докато се наслаждавате на луната и светлините на града.

Снимка: Hendrick's

Описвайки вдъхновението си зад Hendrick's Lunar, Лесли споделя: "Това е усещане! Чувството, когато в тъмнина на необятната чистота и тишина звездите огряват небосвода. Обожавам тези моменти и мечтаех да ги уловя, да ги претворя в джин, който да отразява усещането за споделени истории под звездите. Само през нощта можете да доловите различните аромати. Има цветя, които разнасят уханието си единствено под лунна светлина. Съществува определена сетивна привързаност към нощни ухания, тъй като тялото не реагира на ароматите по същия начин, по който през деня. Тъмнината променя нещата, включително и начинът, по който възприемате света около вас. Всичко се усеща по различен начин през нощта."

Hendrick`s Lunar джин е любопитна комбинация от свежест, топлина и дъх на цветя, създадена да бъде споделена и да придаде неповторим вкус на вечерите, когато слънцето залезе и луната освети небосвода. 

снимка: Hendrick's

"Някои от растителните съставки в Hendrick`s Lunar разгръщат онази дъхава топлина, която ви потапя в меката и нежна прегръдка на нощта с богати ухания на нощни цветя, преплетени в деликатни нотки на освежаващи цитруси. Далеч от жизнерадостните светли и бляскаво галещи лицето лъчи на лятното слънце, тук всичко е в хармонична безбрежност и фин баланс, деликтна прохлада. "Както ви споделих - всичко е осезание! Има нещо магично в нощното небе и споделеното преживяване с любимите хора. Hendrick`s Lunar въплъщава цялото това усещане", допълва Лесли Грейси.

*съдържание на Hendrick`s