Повечето хора предпочитат да живеят в точно определени райони и дори на точно определени етажи, защото така се чувстват най-добре. Най-вероятно всички сте чували фрази като "Аз там няма да живея".

Често изпитваме неподправена необходимост да се чувстваме максимално уютно на "нашето място", а именно - у дома. А, когато изберем точния квартал, ако имаме възможност - избираме и етажа. В повечето случаи това са по-високите етажи. Но има и едно място, което е особено предпочитано - таванските помещения. Било то на къща или на жилищна сграда, тези помещения не могат да ни оставят безпристрастни.

снимка: Винербергер

Навремето таванските стаи са се взимали от по-неплатежоспособни хора, поради недостатъци на помещенията. С течение на времето обаче започват да се използват от арт хора, хора, които имат нужда от ателие - било то художници, дизайнери или дори актьори, които биха искали необезпокоявани "под звездите" да творят. Малко по-късно и останалите типове хора намират чар в таванските апартаменти и те стават притегателна сила за мнозина.

снимка: Винербергер

Всичко това се променя благодарение на по-добрата слънчева светлина в помещенията. Едно време, когато се говореше за тавански помещения, си представяхме едно малка схлупена стаичка с минималистично прозорче, ако изобщо има такова, от което едва влиза светлина. Това само по себе си е доста подтискащо, без значение от интериора вътре. С времето фирми като Винербергер разбират, че светлината е най-определяща за таванските помещения. Както се казва - светлината е живот. И така създават покривни прозорци Тондах, които да са достатъчно големи и да пропускат повече светлина в помещението. В такава ситуация човек се чувства сякаш твори навън и живее под звездите. Това само по себе си те прави по-здрав, по-щастлив и удовлетворен от живота.

снимка: Винербергер

Оптимизираната рамка на покривните прозорци Тондах осигуряват 6% повече светлина, които са наистина впечатляващо много, когато говорим за таванско помещение. Все пак, както казахме, слънцето е живот и всеки един процент е от значение.

снимка: Винербергер

Другото страхотно предимство на покривните прозорци Тондах е дръжката, монтирана отдолу на прозореца, която ви помага лесно да го отваряте и да го държите полу-отворен, дори когато ви няма у дома. Знаем, че чистият въздух кара мозъка ни да работи доста по-активно.

Ако можем да отличим и трето страхотно предимство, това е, че прозорецът може да се върти по оста си на 180 градуса, което означава, че миенето на прозорците вече е лесно и безопасно. Не е нужно да се катерите на стълби, да се стараете да не гледате надолу, докато миете и да се притеснявате за собствения си живот.

снимка: Винербергер

А за хората, които обичат да творят, и дори за всички останали, не можем да подминем и добрата шумоизолация и съответно превъзходна топлоизолация. Никой не иска да го притесняват различни шумове от улиците навън. Никой не иска и през зимата да му е студено. Затова покривни прозорци Тондах са правилния избор за уютен и комфортен живот под покрива.

С бързият и лесен монтаж на прозорците може да имате светлината в дома си на мига. А това не е за подценяване... Хората казват, че хубавите неща се случват бавно. Но не и когато говорим за покривни прозорци Тондах - те се случват веднага!

Заявете своята персонална безплатна консултация тук.

 

* съдържание на Тондах