Електроенергийният системен оператор солидарно подкрепи европейската кампания Дни на безопасността на пътя, която се провежда между 16 и 22 септември.

ЕСО се присъедини към общите усилия за недопускане на пътнотранспортни произшествия и постави стикери с посланието на кампанията -"Остани жив! Пази живота!" на служебните автомобили на дружеството.

В знак на подкрепа на 20 септември, определен за Ден без загинали на пътя, автомобилите на ЕСО ще се движат с апела за внимателно и отговорно шофиране без загинали по пътищата на Европа и страната ни.

Кампанията на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL @roadpol_eu се провежда за осма поредна година под мотото "Остани жив! Пази живота!" #zeromeanslife.

Целта на европейската инициатива е повишаване на осведомеността за правилата за движение по пътищата и тяхното отговорно спазване, за да се опази живота и здравето на всички нас, които неизменно ежедневно участваме в пътнотранспортния трафик.

Дните на безопасността на пътя в България през 2023 г. са под патронажа на министъра на вътрешните работи, с национален координатор Главна дирекция "Национална полиция". Инициативите са насочени към намаляване на рисковете, пред които сме изправени като шофьори и пешеходци, защото единствено чрез отговорно поведение можем да допринесем за недопускане на пътни произшествия с фатален край.

Активностите на кампанията за безопасност на пътя са част от Европейската седмица на мобилността #EuropenMobilityWeek и целят обществената ангажираност за нулев брой загинали на пътя.

Снимка: ЕСО


 

Материалът е предоставен от Електроенергиен системен оператор.