• Смарт решението на Бош Термотехника отговаря на най-високите стандарти за качество и е сертифицирано в съответствие с HP Keymark и Европейската асоциация за термопомпи (ehpa)
  • В България "Бош Термотехника" предлага устойчиви и екологични решения за отопление и охлаждане на битови и промишлени потребители

Бош Термотехника представи иновативната си термопомпа Compress 3400i AWS - наречена "Термопомпа за Европа", с която компанията прави устойчивото отопление и охлаждане достъпно за всеки. Продуктът беше представен онлайн на живо и бяха демонстрирани различни приложения с реални примери от Франция и Германия. Фернандо Диас, ръководител на Развойния отдел за термопомпи в Авейро, обясни ролята на новата термопомпа за устойчивото отопление и охлаждане в цяла Европа, а Ян Брокман, председател на борда на директорите на Бош Термотехника, представи стратегията на компанията за постигане на климатичните цели в строителния сектор.

Compress 3400i AWS е интелигентна термопомпа въздух-вода, която работи с екологично чист хладилен агент. В комбинация с Енергийния мениджър на Бош може лесно да се интегрира и използването на самостоятелно генерирана слънчева енергия. Термопомпата работи енергийно ефективно, има значително по-нисък парников потенциал и съответно - много по-слабо въздействие върху глобалното затопляне.

Снимка: Bosh

Поради ниското ниво на звуково налягане на външното тяло, термопомпата в режим на сън не е по-шумна от хладилник, което осигурява гъвкавост при избора на нейната позиция в дома. Решението на Бош отговаря на най-високите стандарти за качество и е сертифицирано в съответствие с HP Keymark и Европейската асоциация за термопомпи (ehpa)

"Действията в областта на климата изискват отговорност към използването на различни въглеродно-неутрални технологии във всички сфери на икономиката. "Термопомпата за Европа" е едно от решенията, които Бош предлага, воден от стремежа си да намали ефекта от климатичните промени. На глобално ниво Бош инвестира 300 млн. евро в развитието на термопомпени системи," каза Йордан Дочев, директор продажби на "Бош Термотехника" в България.

Снимка: Bosh

Устойчивостта вече не е периферна тема, а съществен аспект от основния бизнес на Бош. Над една трета от въглеродните емисии се генерират от сградите, а преходът към алтернативно отопление и охлаждане започва от термопомпите. Бош Термотехника се стреми да расте в бизнеса с термопомпи два пъти по-бързо от пазара и постига това въпреки затруднените доставки и значително по-високите цени на суровините.

Снимка: Bosh

Интелигентната термопомпа на Бош е част от усилията на компанията да поддържа Зелената сделка на ЕС, особено в момент на енергийна криза, която още повече подчертава необходимостта от устойчиво развитие. Бош е фокусирана върху разработване на технологии, неутрални за климата, а от 2020 г. всички локации на компанията по целия свят са неутрални за климата.


Материалът е предоставен от Bosch