Българският червен кръст връчи Благодарствена грамота на най-голямата застрахователна компания в България ЗК "Лев Инс" АД за подкрепата и съпричастността към хуманитарните каузи на Червения кръст.

От началото на пандемията от Covid-19 застрахователният лидер се включи в редица благотворителни инициативи на Българският червен кръст. На 14 април 2020г., компанията подкрепи хората, които ежедневно се грижат за нашата сигурност и ред. ЗК "Лев Инс" АД и "Животозастрахователен институт" АД предоставиха за нуждите на Министерството на вътрешните работи следната безвъзмездна помощ: - 5 000 шлема (санитарно хигиенен лицев щит с предпазна плака CPS-19, който служи за бариера срещу въздушно-капково разпространение на вируси), - 10 000 маски от нетъкан текстил с тройна мембрана - Безплатно специално покритие за събития, настъпили вследствие на инфекция с Covid-19. Специалното покритие ще бъде включено напълно безплатно към Груповата "Рискова застраховка Живот" за всички служители на МВР. През септември 2020 година, ЗК "Лев Инс" АД дари безвъзмездно на 133 училища с близо 20 000 ученици от цялата страна, санитарно-хигиенни стелки. Дарението бе част от инициативата на БЧК под надслов "Подаваме ръка за безопасно връщане в училище". Кампанията имаше за цел да осигури чиста и безопасна среда за най-малките ученици, техните учители и възпитатели.

Благодарствената грамота се връчва за социалната отговорност, съпричастността и приноса на ЗК "Лев Инс" АД към Националната кампания на БЧК "Заедно срещу Covid-19".

Освен в кампаниите свързани с пандемията от Covid-19, ЗК "Лев Инс" Ад от години е осъзнала своята социална отговорност, като най-големият български застраховател и си партнира с БЧК в различни благотворителни инициативи.

 

* съдържание на Лев Инс