Това заяви в кулоарите на парламента самият министър Мирослав Найденов, цитиран от БТА. Той обясни, че тази преписка е в прокуратурата, но отказа да каже кой е направил записа.

Вчера цялото ръководство на "Земеделие" беше освободено.

"Бившият вече изпълнителен директор на фонда Светослав Симеонов и Ангел Кенанов (един от ексзаместници във фонда- б.р.) са идвали при мен да ми казват, че Илиева ги кара да се опитват да ме злепоставят", разкри Найденов.
Симеонов споделил, че тя го е подтиквала към лъжесвидетелстване.

Днес министърът продължи да твърди, че уволненията във фонда нямат нищо общо с писмото, за което съобщиха преди дни от СДС. От думите му стана ясно, че все пак е поискал да види текста, в който, според сините има данни за лобиране за определени фирми от негова страна. Той отново заяви, че под този номер има друго писмо.

Той отрече да е лобирал пред зам.-директорите на фонда за проекти, тъй като, по думите му, от тях не зависело нищо, защото директорът подписвал.
"Не е важно, че Илиева се е опитвала мен да злепостави, а че го е направила със стотици бенефициенти, и в момента търсим начин да излезем от тази ситуация - става дума за САПАРД, например", коментира още Найденов.

От СДС искат не само моята, но и оставката на цялото правителство, добави министърът. Той все пак не допускал и не вярвал, че "синята партия можела да падне до нивото на формация като РЗС с този си подход".

По думите на Найденов назначението на Светослав Симеонов за аграрен аташе в Брюксел не е опит да му бъде запушена устата. Ако има нещо да каже, нека го каже, призова той. Новата работа на Симеонов била да осъществява контакти между разплащателната агенция у нас и главната дирекция "Земеделие" към ЕК.