Заместник-областният управител на Благоевград Елхан Кълков е подал заявление до премиера Димитър Главчев, с искане да бъде освободен от длъжност.

Като мотив той е посочил лични причини, съобщава БНР.

Кълков заемаше поста близо два месеца и по време на големите пожари в областта бе ангажиран денонощно с координация на действията по овладяване на огнената стихия.

Преди да поеме поста заместник-областен управител, Елхан Кълков беше народен представител от ДПС в продължение на 7 години.

В края на юли премиерът Главчев изненадващо освободи само след месец на поста им административните ръководители в Кърджали и Смолян, а ден по-късно съдбата им последва и заместник областният управител на Плевен, който се задържа на позицията едва 15 дни.

"Видях, че има напрежение по повод на назначението на областния управител на Разград и за да не се продължава това напрежение, предприех това действие и го освободих", коментира тогава още една рокада служебният премиер по време на участието си в парламентарен блиц контрол, отговаряйки на въпрос относно освобождаването на Севджан Съдкъев като областен управител на Разград.