Един от заместник-директорите на ГДБОП Любомир Николов е новият шеф на Областната дирекция на МВР в Хасково, съобщи XNEWS.BG

Досегашният началник Атанас Ненков ще бъде преместен в София като шеф на звено за подпомагане на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, който пристигна тази сутрин в Хасково, за да обяви рокадата. Тя се прави с цел комисар Ненков да помага за провеждането на предсрочните парламентарни избори.

"Днес бе назначен екип, който временно ще изпълнява задачите за подготовката на изборите. Комисар Атанас Ненков, имайки предвид неговата експертиза и професионален опит се взе решение, че ще бъде изключително полезен в София, където със знания и умения ще подпомага работата", обясни Тодоров.

Снимка: Хnews.bg

По думите на главния секретар Област Хасково е изкючително важна, тъй като има много политически и икономически интереси. Затова е взето и решението регионът да бъде подпомогнат с екип от професионалисти, тъй като е важно да не се допусне каквато й да било форма на изкривяване на вота, допълни Петър Тодоров.