Неизвестни са залели с червена боя входа на областната управа на град София, съобщи лидерът на столичните социалисти Иван Таков, като публикува и снимки във Фейсбук.

Преди дни областният управител на столицата Иван Кючуков, който е от квотата на "Има такъв народ", се противопостави на решението на Столичния общински съвет на сградата на Столична община да се вее украинското знаме, а алея до руското посолство да бъде наречена "Героите на Украйна".

Кючуков не прие и предложението за площад на името на руския опозиционер Борис Немцов. Областният управител върна на СОС решенията до края на войната, като ги обяви за незаконосъобразни. Той съобщи, че е бил затрупан от сигнали и обаждания на възмутени граждани против решението на 36 общинари.

"Областният управител Иван Кючуков имаше смелостта и доблестта вчера да върне 3 незаконосъобразни решения на Столичния общински съвет - за поставяне на украинското знаме редом до българския трибагреник на фасадата на Столична община и именуването на площи в район "Изгрев" с "Героите на Украйна" и "Борис Немцов", а днес входът на Областната управа на София град осъмна залята с червена боя", коментира в профила си във Фейсбук Иван Таков.

"Какво по-голямо доказателство от това, че подобни решения са конюнктурни, повърхностни и за онези, които ги подкрепят, законите в страната ни нямат никакво значение?!", възмущава се той.

И анонсира, че същото може да последва и срещу дградата на 36-о Средно училище "Максим Горки" в София, където директорът и учителите се противопоставт на преименуването на учебното заведение. За това пък настояват отново общински съветници от "Демократична България".