Председателят на БСП Атанас Зафиров демонстрира на практика затоплянето на отношенията между социалистите и президентската институция.

Зафиров отнесе на "Дондуков" 2 букет червени рози от името на социалистическата партия на рожденичката Илияна Йотова. Вицепрезидентът днес чества своя юбилей.

Лидерът на социалистите връчи на Йотова и поздравителен адрес от името на Националния съвет на Българската социалистическа партия и парламентарната група на социалистите. Йотова беше партиен член до избирането й за вицепрезидент.

"Вашият дълъг професионален и политически опит Ви е дал мъдрост, с която днес Вие най-достойно защитавате и покровителствате националните ни позиции в страната и в чужбина, в сферите на образованието, науката, културата, интересите на нашите сънародници в България и зад граница", обърна се с поздрав към бившата съпартийка соцлидерът.

Зафиров подчерта, че отговорната позиция, която Йотова заема, и за която българските граждани заслужено ѝ се довериха за втори път, е един от последните устои на държавността.

"Много често Вашият глас е този на разума, на принципността, на солидарността - глас, който е толкова нужен в нашето общество, особено в днешните неспокойни времена. Вашата борбеност и непримиримост с безпринципността, с неправдата, с неравенствата - никога да не затихват!", пожела социалистът.

Вицепрезидентът на страната Илияна Йотова днес отбелязва своята 60-годишнина.