"В българския политически живот наблюдаваме трудно прогнозируема ситуация, сложна и за експертите. Известни притеснения по отношение на стабилността на държавата" предизвикват политическите процеси в страната, които вкарват България в "трудно прогнозируема" ситуация, коментира в началото на правителственото заседание премиерът Стефан Янев.

Всичко това води до неустойчивост и непредвидимост в политическата среда, допълни той.

За да избегнем социално напрежение през есента, е желателно народните представите да имат предвид желанията на хората, които са ги пратили в парламента, за предвидимост и адекватност в ситуацията, допълни премиерът.

Политическата динамика трудно се подава на анализ, предполагам, включително, и за експертите, коментира премиерът.

Той отново призова депутатите да актуализират бюджета.

"Отправям призив към депутатите да намерят време да дебатират необходимостта от актуализация на бюджета - на НЗОК и на Общественото осигуряване. Без такава актуализация през следващите месеци ще бъде много трудно както за задаващата се здравна криза, така и да се полагат онези мерки на държавата, необходими за бизнеса, така и по отношение на социалната система", каза Янев.

За да избегнем социално напрежение през есента, е желателно народните представите да имат предвид желанията на хората, които са ги пратили в парламента за предвидимост и адекватност в ситуацията, допълни премиерът.

За да избегнем напрежение през есента, нека народните представители да си спомнят какви са желанията на хората които са ги изпратили там и най-вече желанието им за предвидимост, допълни премиерът.