Всички чужди посланици са извикани днес в 12 часа на разговор с премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов. Разговорът ще се проведе в Министерския съвет.

Премиерът искал да запознае дипломатите с разкриването на убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе и да поиска да спре кампанията срещу България, съобщи "24 часа".

В последните дни няколко посолства, включително това на САЩ, излязоха с позиции, в което изразиха възмущение от бруталното посегателство върху журналист и настояха властите за бързо разследване.

По-рано днес Борисов изрази недоволството си от това, че медии и политици са писали неверни неща за престъплението.

"Българи направиха така, че очерниха държавата си по брутален и гаден начин. Да се радват, че България е очернена. В рамките на 3 дни прочетох чудовищна информация за България, и нито едно вярно. Разни политици се скъсаха да изпращат мейли в Брюксел какво се случва в България. Разсипаха ни от туитъри. Нима това не се случва в други държави? Аз доста си промених мнението и за кандидата... (явно има предвид един от кандидатите на ЕНП да оглави ЕК - Манфред Вебер, който написа в социалната мрежа, че е шокиран от убийството на журналист и очаква властите да извършат пълно разследване - б.р.)... ще имаме много сериозен разговор с ЕНП, като отидем там", закани се той.