Социалисти се разгневиха на партийната телевизия БСТВ и във фейсбук вече настояват медията, която се издържа от членски внос на членове на БСП, да бъде закрита, пише "Труд".

Повод стана изказване на водещия на червената телевизия Стоил Рошкев срещу Румен Радев. Журналистът коментира със зрител изявлението на президента по повод на 65 години България в ООН, което президентът направи на английски език. "Да говори на развален английски като Борат някак си не ми направи добро впечатление. Когато си държавен глава на една суверенна държава и говориш на чужд език, изглеждаш като индианец, който говори с големия бял брат на неговия език", каза Рошкев в ефир.

"Надявам се, че това "включване" от страна на водещия е негова лична преценка и мнение и не представлява позиция на БСТВ. Телевизията е собственост на БСП и се издържа с партийната субсидия", написа Кирил Добрев.

Членове на Националния съвет на БСП масово се възмутиха от нападките срещу Радев, а във фейсбук вече върви анкета за сваляне на Стоил Рошкев от ефир.