Бившият депутат от "Атака" Владимир Кузов, който преди години беше осъден, е станал член на ДПС. От седмица той има партийна книжка от организацията на движението в столичния район "Оборище".

"ДПС е либерална партия и затова избрах да стана неин член", обясни избора си Кузов. 

Преди години Кузов беше осъден за склоняване към педофилия

Снимка: Булфото

За членството му пред "24 часа" потвърди и шефът на ДПС-София Нихат Кабил.

"Колегите от района така са преценили и щом уставът е спазен, няма пречка", обясни той.

"Кузов идва в организацията от около 2 месеца, има интересни идеи за развитието ѝ, ще бъде полезен за партията, а личният живот си е личен", добави шефът на район "Оборище" Антон Тепавичаров.

Той изтъкна, че Кузов е реабилитиран, а и за членство в партията не се искало свидетелство за съдимост. Тепавичаров обаче отказа подробности с обяснението, че има строга партийна йерархия и той не е писмено упълномощен да разговаря с медиите.

Владимир Кузов стана известен през 2005 г. като депутат от партията на Волен Сидеров. През 2009 г. той беше окончателно осъден от Върховния касационен съд за това, че през 2001 г. е извършвал хомосексуални действия с малолетно момче. Наложеното му наказание обаче беше условно - 3 години с 5-годишен изпитателен срок. След като присъдата му изтече, Кузов се води реабилитиран пред закона.

И до днес той твърди, че е невинен. След делото обаче призна, че е хомосексуалист и имаше амбиции в политиката. Кандидатира се за президент на последните избори през 2017 година, но ЦИК не го регистрира, защото не беше събрал задължителните 2500 валидни подписа.