Зам.-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Виктория Василева обмисля да напусне парламента следващата седмица, съобщи БНР.

Васлева обаче отрече да е поредният седми отцепник. Тя поясни, че няма да напуска парламентарната група, за да стане независим депутат, а направо ще излезе от Народното събрание.

"Вие правите ли разлика между напускане на парламентарна група и напускане на парламент? Това е нещо, което съм заявила много отдавна пред групата - те са свидетели - казах, че в момента, в който приключа своите ангажименти, аз ще напусна това Народно събрание", коментира депутатката от ИТН.

И допусна: "Най-вероятно пак някой е избързал с информацията за действията ми".

Името на Василева беше спрегнато в първоначалния списък от десетина депутати на ИТН, които щели да напускат групата след излизането на партията от правителството и управленската коалиция. После  се оказа, че това решение взеха само петима народни избраници, а впоследствие към тях се присъедини и шести народен представител от партията на Слави Трифонов.

Тогава Василева отрече да има такива намерения и заяви, че това са спекулации с вкарването на нейното име в списъка. Напускането й обаче няма да лиши ИТН от депутатско място, тъй като в този случай влиза следващият в листата. Това ще рече, че и гласовете на бившето мнозинство няма да се увеличат хипотетично.

Междувременно депутатката Елена Гунчева също първоначално, че напуска не само групата на "Възраждане", но и Народното събрание, а няколко дни по-късно се отказа и изтегли обратно заявлението си за излизане от парламента. Така тя стана седмият независим народен представител.