Зам.-председателят на ПГ на "Има такъв народ" и главен секретар на ИТН спази заявката си да напусне парламента тази седмица. Депутатката на Слави Трифонов вече е депозирала заявлението си за прекратяване на правомощията й като народен представител, съобщи БТА.

"Много събития, които се случиха, генерално се разминават с представите ми за политика и човешки отношения. Нищо лично! Решението е трудно, но избирам самоуважението си!", написа по-късно тя в официалния си Фейсбук профил.

Василева оповести намерението си още на 30 юни.

"Много отдавна съм заявила пред групата, че в момента, в който приключа своите ангажименти, ще напусна това НС", обясни Василева още преди седмица пред медиите в Народното събрание. Тогава тя уточни, че един от ангажиментите, с които е искала да приключи, е било приемането на второ четене на актуализацията на бюджета. Преди дни председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов коментира, че решението й е достойно за уважение.

Василева беше анонсирала, че ще подаде заявлението си тази седмица, като ще прецени кога да го депозира в деловодството, в зависимост от събитията. Тя каза още, че първо смята да си почине.

Предстои заявлението й за напускане на Народното събрание да бъде гласувано в пленарната зала през следващата седмица.