Веселин Марешки е кандидатът на ВОЛЯ за президентския пост. От щаба на партията внесоха документите за регистрация в ЦИК, съобщиха от пресцентъра на формацията.

"С всичките си действия досега псевдоелитите ме принуждават да се кандидатирам. Тези "елити" доведоха държавата до разпад. Сега е моментът властта да се даде на народа, защото на следващите президентски избори през 2026 г. държава може и да няма, а народът да се е изнесъл", коментира Марешки.

По думите му благодарение на тези, които се надпреварват да се хвалят, че някакви "елити" ги подкрепят, България е стигнала дъното и е станала за посмешище на цяла Европа.

"Мен не ме подкрепят "елити". Зад мен са обикновените хора, които изнемогват в момента от скока на тока, парното, газта, хранителните продукти, които се чудят как ще оцелеят през зимата. Властта трябва да е в техните ръце, защото се видя, че онези нависоко изобщо не мислят за милионите българи, а само за милионите в собствения си джоб. Сегашното положение в България не ми остави друг избор, освен да се кандидатирам и отново да защитавам народа си, както го правя години наред в бизнеса", категоричен е лидерът на ВОЛЯ.

Негов вицепрезидент е Полина Цанкова, инженер по образование, зам.-председател на Комисията по външна политика в 44-то Народно събрание.

Като политик и майка на две деца отстоява категорични позиции срещу въвеждането на джендър идеологията в училищата у нас. Активно работи и срещу погрешната мигрантска политика на ЕС.